22 Eylül 2012 Cumartesi

ÇEYİZ-EVLİLİK İLİŞKİSİ

Aslında çok şey anlatmak istiyorum, iyi- kötü kendimce yaptığım tespitleri burada sizlerle paylaşmak istiyorum, ama birşey farkettim ki, çok konuşan insan yazı yazamıyor, aklıma birşey geliyor, bloguma yazayım diyorum, sonra arkadaşlarla paylaşıyorum, onlara balandıra ballandıra anlatıyorum, aklıma gelen şey benden çıktığı için de yazasım gelmiyor sanırım. Herkes böyle midir bunu da bilmiyorum.

Bir kaç gündür Çeyiz-Evlilik ilişkisi hakkında düşünüyorum. İç Anadolu insanı olarak çevremde, akrabalarımda gördüğüm, kız çocukları hani yeni ergenliğe adım atmışken anneleri ellerine tutuşturur ipi, tığı vs. O yaşta başlar bir çeyiz hazırlığı. Bu kızımız özene bezene çeyizini hazırlarken bir yandan da bu yaptıklarını kullandığını hayal eder. E emek vermiş o kadar, kullanmak en doğal hakkı. Kullanacağı mecra da haliyle kocasının evi. İşte o zaman başlıyor bence evliliğe sıcak bakma.

Bana gelince ben elişlerine pek hevesliydim, ama benim idealist annem okulunu oku ne yapacaksın çeyizi diyerek beni elişinden soğutmuştur hep. Aslında bilmiyor ki sadece elişinden soğumadım ben.....