17 Mayıs 2013 Cuma

DIY - TUBITAK PROJEM

Benim blog iyice çığrından çıkıp, rotasından sapıp bakın taaa nerelere gitti. Zaman ilerledikçe, hobilerimiz zenginleştikçe demek ki paylaşılan şeylerde de değişiklikler oluyormuş.

Neyse ben projemden bahsedeyim; Tübitak liselerde bir araştırma projesi adı altında bir etkinlik başlatmış. Bizim okulda pilot okullardan biri seçilmiş. Bizim okuldaki projelerin hepsi araştırma projesi olunca ben de uygulama projesi yapayım dedim. Atıl gazete ve dergilerden boncuklar yapıp, bu boncuklardan değişik eşyalar yaptık. Yaptıklarımıza ben bile şaşırdım, 2 ay öncesine kadar hiç bilmediğim konularda bir proje hazırlamak çok yorucu ve zevkliydi.

Boncuk deyince ilk akla gelen takıdır tabi ki ama ben daha değişik bir şeyler yapmak istedim ve abajur yaptım.


Başlığı çıkarınca bu hale geliyor. 


Cam boyası ile boyanıp, kablo deliği açıldıktan sonra elektrikçide elektrik aksamını taktırdım. İşin açıkçası elektrikçinin yaptığı işten pek memnun kalmadım, ben yapsaydım daha muntazam yapardım ama son güne kaldığım için malesef elektrikçiye yaptırmak zorunda kladım.


Şişe ne şişesi diye sorarsanız, serum şişesi, evet bildiğiniz serum, hazır satılan altlıklardan da alabilirdim fakat daha orjinal olsun istedim ve sonuçta bir DIY projesi olduğu için de atıl ürünleri kullanmak daha mantıklı geldi. Yani başlığın tel kısmı dışındaki herşey el yapımı.



Bu da ayna çerçevesi, hobicilerde ahşap kısım hazır satılıyor. Asıl niyetim bu şekilde süslemek değildi fakat mecburen böyle yapmak zorunda kaldım.


Daha yakından görmeniz için çekilmiş bir foto.


Bu projeyi beraber hazırladığımız öğrencilerimle birlikte, emeklerine ve yüreklerine sağlık. O kadar dersin, yazılıların arasında 2 ay benimle sabırla çalışan kızlarıma teşekkür ederim
Arkada kapı sinekliği diye tabir edilen süsümüz umarım dikkatinizi çekmiştir.


Bu proje ile birlikte yapabileceklerimizi görmek beni inanılmaz mutlu etti. Cam boyama, peçete dejupajı vs. vs. deneme yanılma yöntemiyle yaptıklarımız, bizlere çok şey öğretti. Bu projede emeği geçen başta proje danışmanımız Faysal Aydın hocama, öğrencilerim Selma Ası ve Mercan Baran'a, serum şişeleri konusunda yardımcı olan Özel Batman Hastanesinden Dr. Bedrettin Keskin'e ve özellikle orada çalışan Tekin Bey'e, elektrk işlerinde yardımcı olan Güneş Avize'ye çok teşekkür ederim.

Bu proje ile sizlere de ilham verebilmiş isem ne mutlu bana.