25 Ocak 2014 Cumartesi

AYFER TUNÇ - SUZAN DEFTER

En son bitirdiğim kitap. Hoş, ilginç bir kitap kesinlikle tavsiye ederim.

Aşağıda bu kitaptan beğendiğim yerleri paylaştım sizlerle

* Ayrılmak bir solucanın ikiye bölünmesi gibidir, her iki parça ayrı ayrı yaşamaya devam eder, bir zamanlar tek parça değilmiş gibi, tanımaz birbirini parçalar.

* Aşk lanet gibidir, kuşaklar boyunca devam eder.

* Bir kadının gittiği, evden belli olur. Ev dediğiniz şey küçük büyük elementlerden oluşur. Kadın olan evde, erkeğin anlayamayacaği bir denge vardır elementler arasında. Erkek her birine vakıf olduğunu düşünse bile, onların nasıl bir uyumla işlediğini bilemez. Kadın gidince evin dokusu bozulur, susuz kalmış çiçeğe benzer, solar. Küçük şeylerin izi silinir. Eşyaların dili tutulur, ev sağırlaşır.

* Ne kadar unutulmaya çalışılsa da, izi belli bir yara gibi duran aşklar.

* Alışkanlıklar mantığı daima yener, bir de korkular.

* Cesaret insana iyi geliyor ; sana ihanet edebiliyorsam dünyaya hükmedebilirim, bir. İhanet ederken cesaret, şehvet, korku, pişmanlık duyuyorsam, sen varsın demektir ki; işte bu çok önemli, iki.

Evet, okunmaya değer hoş bir kitap.

23 Ocak 2014 Perşembe

DIY - SÖKME ÖRGÜ BERE

iSelam canlar, yine bir DIY projesi ve yine ben,

Yine bir blogda gördüğüm bereyi vakit kaybetmeden ördüm.

Sağolsun bir arkadaşım bana modellik yaptı.



Ve bir arkadaşımın ikiz kızları var, hemen onlara da ördüm.




İkizlere takke ördüm diye yersiz bir espri yapmayacağım tabi :))

Bu arada bu berenin adım adım örülüşünü aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://orgu-knitting.blogspot.com.tr/2014/01/sokmeli-bere-nasl-orulur.html

Sevgiler

19 Ocak 2014 Pazar

NAR AĞACI NAZAN BEKİROĞLU

Nazan Bekiroğlu'nun okuduğum ilk kitabı. Dilini, akışını daha da önemlisi hikayesini çok beğendim. Öyle bir dokundu ki anlatılanlar, zaman zaman gözlerimin yaşardığı da olmuştur.

"Eşkıyalardan biri cesetlerin arasında nasılsa sağ kalmış bir kadını fark etmişti, teni henüz sıcak fakat canı yarı bir kadın. Kırık ağız arkadaşlarına seslenirken onun ne söylediğini, hangi dilde söylediğini duyamadı Büyükhanım, duymak da istemedi.

........

İmanı kuvvetliydi Büyükhanım'ın. Fakat daha çocukluk zamanında en fazla cennetin olmamasından korkar, "ya cennet yoksa" diye içinden geçirmeden edemezdi.

Bu kez, sarıldığı cesedin bumbuzluğundan üşürken "Rabbim" dedi, "Beni bağışla. Dilimin söylediğinden beni hariç tut." Yutkundu boğazındaki yumruyu itmeye çalışarak, "İstersen de tutma. Ama bundan sonra cennetinin yokluğu değil, beni cehenneminin yokluğu korkutur."

Bu satırlar kitapta en etkilendiğim sözlerden.

Benim annemin annesi Kırım Türklerinden, annemin babası da İran Türklerinden. Kitabın beni bu denli etkilemesinin altında, farklı yerlerden akan iki nehrin Orta Anadolu'da buluşup, orada yeni dereciklere hayat vererek en son bana kadar ulaşan bu akıntının bir parçası olmamdır belki de.

Ben anneannemin ve dedemin kökenine inebilmek için böyle bir maceraya girişsem dedim kitabı okurken. Gözüm yemedi. Bizimkilerin hikayesi de aşağı yukarı aynı acıları, aynı sürgünleri, aynı gurbetleri ve aynı sılayı kapsıyordur. Anadolu topraklarına kadar gelebilen birbirlerinde hayat bulmuş bütün farklı nehirler gibi.



9 Ocak 2014 Perşembe

BATMAN'DA ZUMBA






Size ne zamandır Zumba yaptığımı söylüyorum, hiç aklıma nerede yaptığımı yazmak gelmemiş. Siz de hiç sormamışsınız :)

Batman'da Artemis Sanat adında bir yer var. Haftanın 2 günü oraya gidiyorum, en az 2 günde size daha önce bahsettiğim videolarla evde çalışıyorum. Hani bir gün olur da Batman'a yolunuz düşerse ve ya benim gibi buraya atanıp da bir müddet burada kalacak olursanız, sporu ve dansı seviyorsanız gidilecek en temiz ve en eğlenceli yerdir burası.

Hocamız lisanslı Zumba Hocası, düzenli olarak eğitimlerine de katılıyor yani işinin ehli. 1 saat zumba ve yarım saat plates yapıyoruz her dersimizde. Daha önce de bahsetmiştim size, 3 yıldır kilo verme maceram sürüyor. Şahsen ben en hızlı kilo kaybını Zumba ile yaşadım.

Artemis Sanat'da Salsa, Tango derslerinin yanı sıra enstrüman eğitimi de veriliyor bu arada.

Eğer birgün ihtiyacınız olursa telefonlarını aşağıya yazıyorum.

0 505 223 55 20

Sevgiler

Not resim netten alıntıdır.

7 Ocak 2014 Salı

YİNE BİR DIY PROJESİ

Selam canlar, yine bir DIY projesi ile karşınızdayım.

Zamanında ne aldım da içinden çıktı bilmiyorum. Evde küçük parça bir Strafor Köpük çıktı. düşündüm düşündüm ne yapabilirim diye.

Sonra bu köpüğe şu mantar panolara takılan raptiyelerden taktım.


Sonra da en sık kullandığım takılarımı bunlara taktım. Oldu size bir takı organizer :))))
Ve tuvalet masamdaki yerini aldı.

Bir başka DIY projesinde daha görüşmek üzere esen kalın :))


4 Ocak 2014 Cumartesi

ZUMBAYA DEVAM




Selamlar arkadaşlar, zumbaya başladığımdan, hatta eğlenerek kilo verdiğimden bahsetmiştim size. Dans ettiğiniz müzik çok önemli zumbada sizi coşturacak bir müzik olmalı.

Şimdi sizinle harika bir şarkı ve bu şarkıya harika bir kareografi eklemiş olan bir zumbacı hatunun videosunu paylaşacağım. Zumba için illa ki bir salona üye olmak zorunda değilsiniz evde de yapabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=03AiRjPDjgE

Ve benim şu günlerde favorim Khaled C'est La Vie harika bir şarkı.




Ve aşağıdaki link de aynı hatun kişinin bu şarkıya yaptığı kareografi.

http://www.youtube.com/watch?v=E9kM7LILjT8



Hadi kolay gelsin, çok terlemeyin :)))

3 Ocak 2014 Cuma

DIY- BOYUNLUK, ATKI (KOLDA ÖRME)

Yeni bir DIY projesi ile daha karşınızdayım. Bugün okuma listemde olan blogları gezerken bu boyunluk modelini ve yapılışını gördüm. Hemen soluğu tuhafiyede alıp iplerimi aldım ve ben de ördüm. Oldukça basit, tığ, şiş vs. kullanmadan kolunuzla örüyorsunuz. Yarım saatte deniyor ama benim ki 45 dk. felan sürdü.

Soğuk kış günlerinde hoş olur diye düşündüm ve sizlerle de paylaşmak istedim.



Resimlerde pek net değil sanırım ama size bu fikri aldığım bloğun linkini veriyorum, orada daha net görebilirsiniz.

Esen kalın :)