26 Şubat 2014 Çarşamba

Hocalı Katliamı Unutma Unutturma



 Dünyanın gözü önünde yapılan katliam. Hepimiz ermeniyiz diyen Türklere ithafen. Lütfen sonuna kadar izleyiniz.

24 Şubat 2014 Pazartesi

PARFÜMÜN DANSI TOM ROBBINS



Yine ilginç bir kitapla daha karşınızdayım.
Ölümsüzlüğü arayan iki kişinin 1000 yıllık hikayesi de denebilir. İlginç bilgiler ve hikayelerle dolu bir kitap. Kendi adıma okuduğum en ilginç kitaplardan biri diyebilirim.

Kitabın arka kapak yazısı:

"Oyunculuk uçarılık değil", bilgeliktir diyerek çılgınlık derecesinde "oyuncul" romanlar yazan Tom Robbins, bu romanda hayatımızı var eden en temel kavramlar hakkında düşünmeye ve insanın  doğayla ilişkisinin kopma sürecinin anlatıldığı düşsel/tarihsel bir yolculuğa çıkarıyor bizi. batı'dan Doğu'ya oradan da Yeni Dünya'ya uzanan, ölümsüzlüğü kovalayan ve yüzyıllar süren bir yolculuktur bu. Batı, acı çekmeyi seven mantığa, bireyciliğe ve üretime tapınanların diyarıdır. Doğu, aşka, boş zamana, münzeviliğe, bilinmezliğe hayatında yer veren insanların yaşadığı su ve parfüm diyarıdır. Yeni Dünya'da ise sadece başarı ve hırs vardır. Yolculuğun en ilginç kişisi ise keçi ayaklı, zevk ve bereket tanrısı Pan'dır. Pan, insanların duyguları ile düşünceleri arasında duvar çekmeleri, yaşamak yerine, cennete kabul edilmek ve doğayı tahakküm altına almak için çalışmaları, dans, müzik ve aşkla ilgilenmek yerine doğru ve yanlışla uğraşan Aristo, İsa ve Descartes'a inanmalarıyla gücünü yitiren bir tanrıdır... Pan'ın en yakın arkadaşları ise "insanın kalbiyle yaşamasını" savunan kendi kendinin kralı Alobar ve Kama-Sutra'yı büyün incelikleriyle bilen koku bilgesi Kudra'dır.

Bu kitapta hayatlarını bir "deney" olarak yaşayanlar anlatılmaz. Onların okumalarına da gerek yoktur. "

Bu arka kapak yazısı ilginç geldiyse, kitapta daha çok ilginçlikler var diyebilir. Eğer benim kitap zevkime güvenirseniz, mutlaka okuyun derim. Pişman olmayacaksınız.

14 Şubat 2014 Cuma

DOMBIRA ARSLANBEK SULTANBEKOV

Arslanbek Sultanbekov Kafkasya kökenli bir halk müziği sanatçısıdır. Dombıra şarkısı tek kelime ile mükemmel. Son zamanlardaki en çok etkilendiğim müzik, eğer dinlemediyseniz bir kez deneyin, video başlangıcında Kürşad İsyanının hikayesi anlatılıyor bu şarkı eşliğinde.

İyi dinlemeler;