15 Mart 2016 Salı

HADİ BERABER BİR ŞEYLER YAPALIM

Sevgili dostlar yılbaşı öncesinde sizlerle beraber bir proje yapmak istediğimden bahsetmiştim. Adım adım giderek yani birkaç post yayınlayarak size meramımı anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle Japonya denince aklımıza ne geliyor?

Benim aklıma dürüstlük, çalışkanlık ve saygı geliyor. Japonya'nın dini inancı Şintoizm ve Budizm, bir kısmı Hristiyan ve bir kısmı da Ateist. Birbirleriyle dostça geçinen ve bir tek ortak paydada birleşebilen Japonların tek hedefi çalışmak. Birini kandırmayı veya işlerini kaytarmayı asla düşünmüyorlar. Atom Bombası felaketini yaşadılar ama yine de çalışmaya devam ettiler. Bir kaç yıl önce büyük bir Tsunami yaşadılar ama marketleri yağmalamadılar, ihtiyaçlarını alıp çıktılar.

Neden anlatıyorum bunları? Malesef ülkemizde gördüğüm yozlaşmadan ve yozlaşmadan rahatsız olmamamızdan dolayı yazıyorum.

Dini açıdan bakarsak, gerçek islamdan uzaklaşmışız. Yalan söylüyoruz, insanları kandırıyoruz, işimizi doğru dürüst yapmıyoruz. En önemlisi nasıl yaşıyorsak öyle yönetiliyoruz. Bu anlattıklarım normal geliyor artık bazılarımıza çünkü kanıksamışız.

Artık bir şeyler yapmanın zamanı gelmedi mi? Neler yapabiliriz? Hep beraber olursak neleri başarabiliriz?

Lütfen bana fikirlerinizle destek olun. Ben tek başıma bir hiçim, eğer beraber olursak belki bazı şeyleri değiştirebiliriz.

3 yorum:

  1. Ben varım ama emin ol ki herkes ben varım der de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süpersin Siyah kuğu, eminim senin gibi birçok kişi katılacaktır bize.

      Sil
  2. Her geçen gün bu erozyonu gören bir insan olarak fikirleriniz çok güzel olmasına karşın kimse ben kötüyüm yada kimse bende şu yanlışım var dememesi üzerine bu hallere geldik. Umuyorum ki daha çok okuyup kendini geliştiren bireyler oluruz bunun yanı sıra azcık dini bilğileride okusak ondan da kesin derslerimizi alırız kim kaşığım yamuk derki?? Yazınıza sağlık...

    YanıtlaSil