15 Şubat 2018 Perşembe

COUCHSURFING ÜZERİNE


couchsurfing ile ilgili görsel sonucu

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar.

Bugünkü yazım couchsurfing üzerine. Bu siteyi veya sistemi daha önce duymayanlar için kısaca anlatayım. Couchsurfing seyahat eden kişileri evinize misafir olarak kabul ettiğiniz bir sistem. Öncelikle web sitesine giriyorsunuz, kaydınızı yapıyorsunuz, özelliklerinizi evinizin özelliklerini yazıyorsunuz. Sonra şehrinize gelen bir turist size yazıyor, müsait olup olmadığınızı soruyor. Siz de o kişinin profilini inceleyerek kabul ediyorsunuz veya etmiyorsunuz. Gönüllülük esas yani.

Couchsurfing esas olarak bu şekilde çalışıyor. Ben bu siteye yabancı ülkelerden gelen bayan turistleri eğer müsaitsem misafir etmek, onlarla tanışmak, kültürlerini tanımak ve bizim kültürümüzü onlara tanıtmak için kaydoldum.

Ama çok ilginç bir şekilde bulunduğum şehirdeki veya yakın şehirlerdeki erkeklerden mesajlar geliyor. Cevap bile vermiyorum. Ama bu kadar mı vahim erkeklerimizin durumu. Böyle bir sitede kayıtlı olmak demek aranıyor olmak mı demek. 

Eğer bu yazımı okuyan erkekler varsa, çok rica ediyorum kendinize gelin. Bu kadar düşmeyin. Sosyalleşmek için kullanmadığınız bi couchsurfing mi kaldı. Gidin başka yerlerde oynayın. 

Aşağıda bana mesaj göndermiş kişilerden bir tanesinin mesajlarını kopyaladım. Mükemmel İngilizcesiyle Adana'dan bana yazmış olan bu abimizin resimlerini sildim, ismini de paylaşmıyorum (Rencide etmemek için). Yazdıklarına da ağzımla gülmedim malesef. 

Bu ve benzeri hatta daha fenası mesajlar alıyorum Türk abilerimizden. Ha benim bu siteye katılış amacıma uygun mesajlar yok mu? Tabi ki var, yurt dışından gelen bayan turistleri 1-2 gün misafir etmişliğim bile var. Ama bu site bu kadar ayağa düşünce üyeliğimi iptal ettirme kararı aldım. 

Bu siteye üye olmayı düşünen arkadaşlarımız varsa neyle karşılaşabileceklerini anlatmak için blogumda paylaştım.

Saygılar

  • 6 months ago
    For frienship evetythink
  • 6 months ago
    Do you like it
  • 6 months ago
    BMW
  • 6 months ago
    I have a car

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder