16 Nisan 2018 Pazartesi

KİŞİSEL GELİŞİM

Merhaba dostlar; bugünkü yazım Kişisel Gelişim hikayem hakkında. Elimden geldiğince, dilim döndüğünce size benim önemli gördüğüm şeylerden bahsetmeye çalışacağım.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, güneşin kızı olarak (burcum Aslan) çocukluğumdan beri hep iyimser bir insandım. İmkansız kelimesine hiç bir zaman inanmadım. Kendi ailem ve hatta sülalem içinde birçok konuda çığır açan bir insandım. Zira onların akıllarına bile gelmeyecek şeyler yaşadım.

Çevremdeki insanlara hep şunu söylemişimdir; "Ben ne istediysem gerçekleştirdim." Aslına bakarsanız gerçekleştiren ben değildim. Hayallerimin gerçekleşmesinin sebebi, gerçekleşeceğine şeksiz, şüphesiz inanmamdı.

Yine beni tanıyanlara sürekli söylediğim bir şey var size de bahsedeyim. Ben bir şeyin hayalini kurduğum zaman bazıları çok kısa sürede bazıları ise biraz daha uzun zaman sonra gerçekleşti (Sebebini şuan çok iyi anlıyorum ve sizinle de paylaşacağım.) Aslında mesele ne zaman gerçekleştiği değil. Mesele şu ki istediğim şeyin benim hayalimden daha güzel bir şekilde gerçekleşmesi. Sanki bana şu söyleniyordu; "Sen insansın, işte senin aklın bu kadar. Al sana öyle hayal olmaz böyle hayal olur." şeklinde istediğim şey birse ben hep on aldım. Böyle düşünün yani.

Peki benim kötü zamanlarım olmadı mı? Tabii ki oldu, dibi gördüğüm zamanlarımda oldu benim. Bir aslan kızı olarak o acıları da krallar gibi yaşadım. Acıyı bütün hücrelerimde hissettiğim zamanlarım da oldu benim. Ama benim tabii doğam kesinlikle "Acıların Kadını" değil. Her şeyin mümkün olduğu dünyada istediğin, mücadele ettiğin, hakettiğin her şeye sahip olunabileceğine inanan bir insanım.

Bunları anlattım önce çünkü Kişisel Gelişim maceramı sorunsuz geçirmemde sanırım yukarıda bahsettiğim şeylerin etkisi var. Çünkü eğer karamsar bir kişi iseniz, kişisel Gelişime başlamadan önce en azından nötr seviyeye çıkmanız gerekir bence, ki bu durumda ben 1-0 önde başlamış oluyorum iyimser bir kişi olarak. Diğer bir etken de öğreneceklerime karşı hiçbir direnç mevcut değildi. Aldığım eğitimlerde bazı şeyler benim yorumladığım şekilde değildi ve benim hayatımda benim inandığım şekil işe yaramıştı. Ama öğrendiğim hiç bir şeyi yabana atmadım. Çünkü kişisel gelişimdeki en önemli nokta adında gizli. "Kişisel" yani "Kişiye özel". Her insan için aynı teknik aynı metot işe yaramayabilir. Kişisel gelişim kesinlikle kişiye özel bir süreçtir ve insanın kendisini tam olarak tanımasıyla başlar. Zamanla teknikler ve metotlar da kişiselleştirilebilir.

Benim bu eğitimlerle farkettiğim şey de, bu teknikler ve metotların olduğunu bilmediğim zamanlarda da bunu zaten kullanıyor olmamdı. Ben uzaydan inmiş sihirli bir değnek beklerken anladım ki; Kişisel Gelişim her insanın öncelikle kendini tanıyarak, kendi hayatını inceleyerek ve düşünerek zaten içinde mevcut olan bilgiyi görüp hayatının yönünü tayin edebileceği, kendini gerçekleştirebileceği, mutlu bir hayat yaşayabileceği, hayatının her alanında başarılı olabileceği bir yaşam tarzı.

Bazı eğitimler aldım, bazı workshoplara katıldım ve bu konuyla ilgili onlarca kitap okudum. Bu eğitimlerden ve okuduğum kitaplardan edindiğim bilgileri kendi yorumlarımla harmanlayarak sizlerle paylaşmaya çalışacağım ilerleyen zamanlarda.

Şimdilik bu kadar :